Tillbaka till verkligheten!

Bonjour et bienvenu a France!
.
Känns lite pirrigt nu att efter två veckors lov och en veckas skidor återvända till skolan! Julen har vart bra, riktigt härlig och det känns som om det enda jag gjort vart att träffa massor med underbara människor och bara njuta av att vara hemma.
.
Så hur gick det att ta sig hem? Väldigt knasigt, tåget anlände 15minuter försenat pga snön vilket att jag missade första flygbussen och den andra tog nästan tre gånger så lång tid! Sedan efter att ha sprungit igenom flygplatsen lyckades jag på sekunden checka in min väska och komma lagom till uppräkningen med förseningar. 3timmar försenat blev vi innan vi av snöade kunde ta oss hemmåt! Det blev en nervös och pirrig upplevelse. För flygplatserna runt om Europa började sakta stängas ned och att övernatta på Charles de Gaulle kändes inte så lockande. Men vi lyfte utan problem för att komma hem till det vinter vackra Stockholm. Det var skönt att komma hem, även om det kändes nästan lika märkligt som att ta sig till Frankrike. Man visste inte riktigt vad som väntade en, vad som förändrats hemma och vad som var som vanligt. Det mesta var sig likt och livet i Frankrike kändes långt borta nästan som en dröm. Men de två veckorna hemma passerade snabbt näst intill jobbigt snabbt. För jag han knappt landa med att vara hemma innan det blev tid att ta sig tillbaka.
.
Hur gick det att ta sig tillbaka? Jag har  bestämt mig för att aldrig mer flyga 06.50 den första januari och dagen efter åka på en veckas skidresa. Det går, även om det blir tungt med att fira in det nya året, packa ihop sig och ta sig genom snön till Arlanda. Inte sova något på flygplatsen för att inte försova mig till planet, vaken sitta med svidande ögon flygresan igenom, vara riktigt trött på morgonen när jag landat för att ta sig till gare d'est vänta in tåget och tillslut komma hem. Packa iordning sig inför skidresan och 38h senare komma i säng! Men det var en spännande resa. Folk var extra trevliga mot en för allt verkade lite trötta! Busschauffören in till Paris bestämde sig för att bjuda alla resenären på resan in vilken var tacksamt!
Skidresan var riktigt härlig och det var kul att få lite mer tid med folk från klassen! Tidigare har jag inte haft så mycket tid över med alla mina extra lektioner, men nu i liften och på kvällarna har jag kommit bättre in i klassen! Det var kul att se folk ut ur klassrummet och lite mer i verkliga livet. Att vi på kvällarna innan middagen käkade ost, korv och baguette på rummet kändes dock lite sterotypiskt och jag kunde inte hjälpa att le! Backarna var bra även om det började isigt och sedan övergick till att helt smälta bort sista dagen!
.
.
.
Igår var jag på bio med familjen och förstod nästan hela filmen till min förvåning. "Love and Other Drugs" vilket var en av de bättre kärleksfilmer jag sett på länge! Gillar skarpt biokulturen här borta!
.
Första dagen i skolan idag efter lovet och det var märkligt att plötsligt bara vara tillbaka i allt! Franskan sitter ändå bättre än innan Jul, dikterandet gick dock lite slött! Men jag har en känsla av att jag kommer vara i form redan till nästa vecka...!
.
Nu är det dags för middag och imorgon en 3timmars dissertation i filosofin!
.
Kram på er! A bientôt!

RSS 2.0