Ojdå! Nu har jag inte uppdaterat på länge!

Halli hallå därhemma!

Har fastnat lite i vardagen här borta och glömt bort att uppdatera om senaste nytt! Som att jag idag har ätit duva...
Det smakade rätt gott men hade hela tiden bilden av duvorna som sitter vid plattan klistrad på näthinnan och fick knappt i mig den! Men det är bara att smaka! Det är en rätt stor skillnad med det Svenska köket och det Franska köket! Här tar man vara på allt och har kulturen att äta det! Man äter istort sett allt som går att äta! Allt från sniglar till duvor!

Annars flyter det på! Skrev idag två test! Ett i geografi och ett i Sciences de la Vie et Terre! Måste säga att det kändes som om det gick dugligt! Förstod texten och frågorna! Kunde till och med svaren! Förutom att när jag väl skulle skriva det det gick det väldigt segt och lyckades inte formulera mig något vidare! Men men det är inte hela livet och alla framsteg får jag vara glad för!

Nu är det dock dags att nanna kudde och får ta och skriva igen snart!
Är lite trött och det är en lång dag imorgon!

Kram på er :)!


Ps. Quidquid id est timeo puellas dantes! Ds.

Ou est tu Peder? Je ne sais pas! ;)

Salut!
.
Sådär nu dagen snart är slut känner jag mig rätt nöjd över att jag inte blev vald till skolans elevråd! Hade ju antagligen vart väldigt lärorikt men jag anar att det också hade vart otroligt förvirrande och byråkratiskt! Bara att rösta till det gjorde mig rätt förvirrad!
.
Annars har dagen flutit på i sitt sakta mak! Har hitta två till extra lärare! och har nu fixat så att jag har sammanlagt sju timmars extra lektioner! Tada! :)! När jag undrar vart all min extra tid tog vägen så har den lappats ihop så att mitt schema inte har lika mycket luckor längre! Frågan är om allt detta är positivt eller negativt? Svaret har jag ännu inte funnit! Även om språket börjar komma som en vårflod! Många bäckar små som man säger! Men det finns ännu mycket kvar att lära! Typ att läsa och skriva ordentligt! Allt inom sin tid så att säga!
.
Tänkte ta upp ett gammalt ämne i fråga om vanor jag kommit på också!
.
Det första är att jag börjat vänja mig vid att få all mat lagad och tvätten struken! Till en början kändes allt detta absurt och ja till visso fortfarande! När man får avvänja sig med det man vant sig med för att inte hjälpa till på det sättet! Jag ser ju det positiva i detta att jag får ju faktiskt mer tid till att plugga eller sova! Men det känns
jobbigt att lasta över detta till Mamman i familjen istället! Men i Frankrike får du inte riktigt växa upp!
.
Att även om de ligger långt före oss i studieteknik så ligger vi mycket längre fram med de mentala bitarna för att forma eleverna till "vuxna individer"
.
En annan vana eller insikt är att betalkort och internet bank är väldigt praktiskt och bekvämt om det inte vore för att skolan vill att man skall betala allt med check.... Checkar hit och checkar dit! Check liksom! Hallå 90talet ringde och ville ha tillbaka sitt betalsätt... Tur att värdmamman hjälper mig med det! Annars hade det blivit svårt!
.
En annan märklighet är att alla franska elever har samma typ utav väska denna "Est-Pack" att någon skulle ha något annat märke bryter verkligen mot normen och sticker ut! Efter att syster påvisat detta har jag inte kunna sluta stirra på folks väskor och irriteras!
.
Jag har också börjat inse varför jag gillar det här landet! Det är otroligt hjälpsamt och de försöker göra allt så bra det bara kan bli för mig! Det är också skönt med ett samhälle där det är ja eller nej! Inget velande mitt emellan
utan folk står för vad de säger! Det är en stor skillnad mot hemma där nästintill allt möts av ett kanske!
.
Men nu är det slut på den här dagen och imorgon är det dags för min favorit dag i veckan där allt går i ett mellan 0800 och 1800. Men efter det så är det helg! Skööönt :)!
.
Kram och godnatt!
.
Ps. Det är kul att man hela tiden stöter på alla dessa likheter och olikheter. Allt ifrån människor man tycker sig känna igen till moral och seder Ds.

Helg!

Salut! Je n'aime pas cette weekend a dés finit...
.
Så det händer väl förr eller senare! Har dragigt på mig en förkylning! Känns lite små meckigt orkar inte riktigt bli dunder förkyld och missa massor med skola och komma efter mer än vad jag är! Men förhoppningsvis stannar den upp nu och lugnar ner sig!
.
Denna helg har vart otroligt härlig, har inte gjort någon annat än ta det lugnt och bara ta igen mig! Hade nån plan på att gå på nån fest men bestämde mig snabbt att det blir jag definitivt inte friskare av! Så jag skippade det! Detta är min första helg utan någon plan och det har vart skönt att bara kunna slappa! Men jag känner att jag då och då behöver jobba på min socialitet, rummet känns lite väl tryggt med sitt lugn och trådlösa internet! Men det är skönt med tid för sig själv ibland!
.
.
Men jag har faktiskt gjort något nu i helgen! Åkte på en marknad i en liten by i närheten av Besancon! Det var en härlig matglädje och allt var lokalproducerat! Även om svenska livsmedelsverket skulle fått hjärtklappning av viss mathantering... så var känslan fantastisk! Allt ifrån att man fick testa på att tillverka ost till att se hur spritbrännargillet satt och tillverkade mirabell! (vilket är en lokal spritsort gjord på plommon)
.
.
Så jag känner mig nu redo för en ny vecka i skolan! Det kommer att bli tufft, det kommer vara tungt men också otroligt berikande! Helgerna är som att helt koppla av till standby och det är skönt men jag vill lära mig mer! Lära mig att behärska språket!
.
Så jag önskar en härlig start på en ny vecka så hör jag av mig nästa gång något nytt händer!
.
Massor med kramar! Ha det toppen :)!
.
Ps. Är det bara jag som tycker att det är märkligt med att man tillverkar sprit på gatan? Skrattade dock lite efter att Thierry förklarat hur den funkar... när han sa att han hade en liten i garaget ;)! Ds.


RSS 2.0