Vårvärme!

DKänns som om det börjar bli dags för en uppdatering! Här rullar allt på för fullt! Våren har tagit ett ordentligt grepp och temperaturen har legat stabilt i några veckor mellan 8-17grader. Vilket gör att allt känns lite lättare! Särskilt när jag slutar klockan 1800 och det fortfarande är ordentligt ljust ute!
.
Så vad händer annars? Jag tar mig sakta frammåt och det har också börjat märkas på mina betyg som gått från ej noterade till 10/20 i historia, 5,5/20 svt och 6/20 på matten. Det känns skönt att jag inte längre är sämst i klassen. Annars är det lätt att få komplex över att inte komma något vart! För två veckor sedan var jag återigen och åkte en vecka skidor, den här gången med min värdfamilj i Combloux! Vilket var en väldigt trevligt vecka, förutom att jag ramlade och stukade tummen ordentligt så att den blev blå! Nu är den nästan sig lik och normal!
.
Något nytt jag kommit på är att jag tror jag börjar förstå den frustration de franska gymnasie eleverna känner sig utsatta för. När lektionerna på hederlig katedersundervisning är rätt strikt och det inte lämnas något större utrymme  för att diskutera, ställa frågor och skapa ett större intresse för ämnet än det läraren som undervisar. Vilket jag tror är skälet till de rätt kaotiska rasterna  med människor som springer runt och skriker, vilket verkar nödvändigt för att få utlopp för några slags känslor. För det är lätt att känna sig som en maskin som programeras in. Även om det ger fransmännen ett försprång i ren kunskap, behöver man rätten att uttrycka sig själv för att växa! Tror jag.
.
Annars är det rätt lungt på alla fronter, har bac-blanc om en vecka och känner mig lite små stressad över allt det material jag behöver gå igenom, då jag inte har någon aning om vad som kommer! Men det skall bli spännande att se och tröttsamt att göra! En veckas prov...
.
Kram på er så hörs vi nån annan dag!

RSS 2.0