Macarong recept


Här är mitt nu inte så hemliga recept!

Basic macaronger:
.
120gram äggvita
50gram strösocker
250gram florsocker
110gram mandelmjöl
6-7droppar färgämne
.
Vispa äggvitan poröst och tillsätt strösockret. När äggvitan är såpass fast att du kan vända den upp och ned, kan du tillsätta mandelmjölet, florsockret och den färg som behagar dig mest.
När detta är en homogen blandning tar du och spritsar ut smeten (med ett runt munstycke) och gör dem ungefär i storlek som en fem-krona. Låt sedan macarongerna vila i ungefär 10minuter innan du stoppar in dem i ugnen.
.
Tid och temperaturen i ugnen beror mycket på vilken ugn du har, men jag skulle säga 165-170grader i 10-12minuter.
.
Låt dem sedan svalna på plåten och är det svårt att få loss dem, vänd pappret upp och ned och pensla på lite vatten så lossnar de enklare.
.
Ganachen (krämen):
100gram vit/mörk choklad (mörk choklad minst 53%cacao)
ungefär 18gram grädde
och gör du med vit choklad kan du smaksätta med allt från jordgubbar, pistage, kaffe m,m
.
Låt ganachen svalna och bred sedan på krämen på en macarong och lägg sedan på en till.
Verkar detta svårt? Jo det är det och det blir säkert inte bra de första gångerna, men man kommer på sina knep!
.
Viktigt när du gör macaronger väg upp allt med våg annars är risken stor att de spricker konstigt m,m! Ganachen får man höfta lite med själv!
Lycka till :)!

Kommentarer
Postat av: Patrik z

Ja tycker Paul gör goda. Speciellt när dom blir köpta i Paris och äts upp i Norge samma dag...

2010-09-17 @ 21:36:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0